Ingredientes;
- 2 kilos de Peto
-30 ml de vinagre
- 1 cebolla
- 200 gramos de harina
-300 ml de leche
- 1 rama de perejil
- pan rallado
- 1 huevo
Preparación;
Para la elaboración de esta receta hemos escogido como pescado el Peto, por su exquisita carne, también podemos usar cualquier atún.
Para la elaboración de esta receta hemos escogido como pescado el Peto, por su exquisita carne, también podemos usar cualquier atún.
En primer lugar, vamos a cocinar el pescado, para
ello lo colocaremos en un caldero grande y añadiremos sal y vinagre, dejamos
cocinar durante una hora y media aproximadamente, hasta que veamos que el
pescado está bien cocinado.
Por otro lado, vamos a picar la cebolla en
pequeños trozos. Una vez picada la vamos a sofreír en un sartén con aceite,
cuando ya este sofrita añadimos harina y leche y removemos continuamente hasta
obtener una masa consistente.
Cuando el pescado esté listo, lo desmenuzamos y
lo colocamos en un bol, le añadimos perejil picado en pequeños trozos y la pasta
que hemos realizado en el sartén. Amasamos toda la masa durante varios minutos
(es conveniente el uso de guantes), cuando la masa haya adquirido una forma
consistente, procederemos a dar forma a las croquetas, tal y como vemos en la
foto.
En un plato a parte batimos un huevo y en otro
colocamos pan rallado, de manera que vamos a pasar cada croqueta, primero por
el huevo y seguidamente por el pan rallado.
Por último, las freímos, en un sartén ponemos
aceite y cuando esté bien caliente vamos añadiendo las croquetas, dándoles
vueltas continuamente para evitar que se quemen. Y listo ya tenemos las
croquetas listas para servir.
Ingredients;
- 2 kilos of Peto
- 30 Ml of vinegar
- 1 onion
- 200 grams of flour
-300 Ml of milk
- 1 sprig of parsley
- Breadcrumbs
- 1 egg
Method;
First of all, let's cook the fish (we can use any type of tuna), for it we have to place it in a large pot and add salt and vinegar, we need to let cook for an hour and a half, until we see that the fish is cooked.
Furthermore, we will chop the onion into small pieces. Then we have to add it in a pan with oil, and also add the flour and milk and stir continuously until a stiff dough.
When the fish is done, crumble it and place it in a bowl, we add chopped parsley into small pieces and the dough that we have made in the pan. Knead all dough for several minutes (it is better to wear gloves), when the mass will be consistent, we will shape the croquettes, as seen in the picture.
In a bowl beat one egg and put breadcrumbs in other bowl, so we're going to pass every croquettes, first by the egg and then the breadcrumbs.
Finally, fry them in a pan, turning them over continuously to prevent burning. And ready to serve!
Ingredients;
- 2 kilos of Peto
- 30 Ml of vinegar
- 1 onion
- 200 grams of flour
-300 Ml of milk
- 1 sprig of parsley
- Breadcrumbs
- 1 egg
Method;
First of all, let's cook the fish (we can use any type of tuna), for it we have to place it in a large pot and add salt and vinegar, we need to let cook for an hour and a half, until we see that the fish is cooked.
Furthermore, we will chop the onion into small pieces. Then we have to add it in a pan with oil, and also add the flour and milk and stir continuously until a stiff dough.
When the fish is done, crumble it and place it in a bowl, we add chopped parsley into small pieces and the dough that we have made in the pan. Knead all dough for several minutes (it is better to wear gloves), when the mass will be consistent, we will shape the croquettes, as seen in the picture.
In a bowl beat one egg and put breadcrumbs in other bowl, so we're going to pass every croquettes, first by the egg and then the breadcrumbs.
Finally, fry them in a pan, turning them over continuously to prevent burning. And ready to serve!
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